" Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı "

" 2004'ten bu yana güvenle "

" Şu anda en güvenilir noktadasınız "

" ISIC Uluslararası Öğrenci Kartı "

" Vize Başvuru Merkezi "

" Dil Okulu, Üniversite, Yaz Okulu "

" Avrupada Üniversite "

" Work and Study Kanada "

" Work and Study Irlanda "

" Work and Holiday Avustralya "

" Work and Study Dubai "

" Work and Travel Amerika "

" Vizesi Evrakları "

" Üniversite Rehberi "

" Yurtdışı Dil Eğitimi "

" İngilizce Dil Eğitimi "

" Yurtdışı Dil Okulu "

" Dil Okulu Çalışma İzni "

" Dil Okulu ve Çalışma "

" Dil Okulu Fiyatları "

" Dil Okulu Kampyanyaları "

" Dil Okulu Ücretleri "

" Dil Okulu ve Öğrenci Vizesi "

Şifremi Unuttum

Fırsatlar !

YURTDIŞI DİL OKULU ARAMA MOTORU

ÜLKE

ŞEHİR

OKUL

PROGRAM

ALMANYA Vizesi Başvuru Evrakları ve İşlemleri

Almanya Öğrenci Vizesi İşlemleri ve Evrakları

» EğitimNoktası Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı aracılığıyla giden öğrencilerin Almanya vize başvuru işlemleri ve gözetmenliği ÜCRETSİZ olarak konu üzerinde son derece tecrübeli danışmanlarımız tarafından yapılmaktadır. Günümüzde bir araç olmaktan çok bir engel haline gelen Almanya vize başvurunuzu kolaylaştırmak için EğitimNoktası yurtdışı eğitim danışmanlarına (222) 230 6898 telefon numarasından veya iletişim bilgileri kısmını kullanarak ulaşabilirsiniz.

» Almanya vize başvuru işlemleri için istenilen vize başvuru evraklarının tek bir formatta veriliyor olmasına rağmen, kişilerin akademik durumları, iş ve aile yapılarında olan farklılıklar göz önüne alınarak, Almanya vize evraklarının hazırlanış ve ibraz şeklinde de farklılıklar olacağını hatırlatmak isteriz.

» Almanya vize başvuru işlemlerine yoğunluk göz önüne alınarak gitmeyi planladığınız tarihten 12 hafta önceden başvuruda bulunmanız tavsiye edilir.

» Almanya Büyükelçiliği vize başvurusunda bulunacaklar IDATA Vize başvuru merkezi üzerinden vize başvurularını gerçekleştirebilirler. Öğrenci vizesi 90 günü aşan sürelerde Ulusal Vize başvurusu yapacak adayların 850 - 460 8493 no'lu telefon numarasından 31TL karşılığında randevu almaları ve şahsen başvuru yapmaları zorunludur.

» Öğrencilerin Almanya’da dil eğitimi veya üniversite eğitimi alabilmeleri için Almanya vizesine ihtiyaçları vardır. Öğrenciler ilk vizelerini Türkiye'deki Alman Konsolosluklarından almaları gerekir. Almanya’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler Almanya vizesi için gerekli evrakların hem asıllarını hem de fotokopilerini Türkiye'deki Alman Konsolosluklarına ibraz etmeleri gerekir. Almanya Konsolosluğu öğrencilere 3 çeşit Almanya vizesi vermektedir.

  • Almanya Öğrenci Vizesi (Studentenvisum) DSH veya TestDAF gibi Almanca sertifikasına sahip öğrenciler Almanya’da üniversitelerden kabul belgesini (Zulassungsbescheid) alabilirler. Almanya üniversite kabul belgesi ile Almanya Konsolosluklarına müracaat ederek öğrenciler Almanya Öğrenci Vizesi alabilirler.
  • Almanya Öğrenci Adayı Vizesi (Studienbewerbervisum) Almanya’da Almanca dil eğiminden sonra üniversite eğitimi almak isteyenler Almanya Öğrenci Adayı Vizesine (Studienbewerbervisum) başvurmaları gereklidir. Öğrenciler Almanya’da üniversitelerden başvuru teyidi (Bewerberbestaetigung) almış iseler bu vizeye başvurabilirler. Bu vize ile üç ay süre kalış hakkı elde ederek Almanya' da üniversite öğrenimi hakkında bilgi alabilirler. Almanya’da üniversiteler ile irtibata geçebilirler ve gerekli belgeleri Almanya’da üniversitelerden temin edebilirler.
  • Almanya Dil Eğitim Vizesi (Sprachvisum) Almanya Konsolosluğu, Almanya Dil Eğitim Vizesi için Almanca Dil Kursunun haftalık en az 20-24 saat arası olmasını ve DSH veya Test-DAF gibi Almanca dil sınavlarından birine hazırlık amaçlı olduğunu belirten kurslara kayıt olma zorunluluğu getirmiştir. Almanya'ya geliş tarihinden itibaren 18 ay içinde üniversiteye kayıt yapıldığında (yani gerekli olan Almanca Dil Sertifikası alındığında) Almanya dil vizesi, öğrenci vizesine çevrilir. Almanya Konsolosluğundan vize alınırken bu durum konsolosluk yetkililerine önceden bildirilmelidir. Almanya’da üniversite lisans veya yüksek lisans mezuniyeti sonrası 1 yıl içinde iş bulunduğunda Almanya’da oturum vizesi alınabilir.

» Sizlere Almanya Konsolosluğu tarafından istenilen vize başvuru evraklarının genel olarak çıktısını da alabileceğiniz şekilde listelemeye çalıştık.

Almanya Öğrenci Vizesi Başvuru Belgeleri

  • Geçerli Pasaport
    İmzalı ve talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalı (aslı ve 2 fotokopisi) en az 1 yıllık geçerli olması gereklidir.
  • Varsa Eski Pasaportlar ve Vizeler
    Eski pasaportlarınız ve vizelerinizin asılları veya kopyaları.
  • 3 adet Vesikalık Fotoğraf
    Son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz, 45*35 mm ebatlarında olmalıdırlar.
  • Almanya Vize Başvuru Ücreti
    Başvuru esnasında IDATA başvuru merkezine nakit olarak ödenmektedir. (Vize 60 Euro, IDATA 26,3 Euro)
  • Almanya Vize Başvuru Formu
    EğitimNoktası yurtdışı eğitim danışmanlığı aracılığıyla yapılan başvurularda form sizlere danışmanlarımız tarafından takdim edilecektir. (2 adet)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
    Düşünceler bölümü eksiksiz doldurulmuş ve anne baba dâhil tüm aile bireylerinin belirtilmiş olmalı.
  • Anne ve babaya ait İkametgâh İlmühaberi
    Muhtarlık veya nüfus müdürlüklerinden alınabilir.
  • Sigorta Poliçesi
    Vize onaylanması durumunda Almanya’da öğrenci sigortası yaptırılana kadar geçerli olacak minimum 30.000 Euro teminatlı, tüm Schengen ülkelerinde geçerli yurtdışı seyahat sağlık sigorta poliçesi yapılmalıdır. (Aslı ve 2 adet fotokopisi)

Almanya’da Dil Eğitimi Alacaklar için;

  • Akseptans Mektubu
    Özel bir dil kursuna dair kayıt belgesi veya özel dil okulu/üniversitesi tarafından verilen ve haftalık min. 18 saatlik bir dil kursuna katıldığınızı teyit eden yazı.
  • Meslek gelişimi için kursa katılacaklardan işveren yazısı
    Almanca bilgisinin mesleki gelişiminiz bakımından gerekli olduğu ve çalıştığınız iş yerinde ki pozisyonunuzu gösteren işveren tarafından yazılıp imzalanmış dilekçe.
  • Dil eğitimi sonrası pekiştirme için kursa katılacaklardan belge ve sertifika
    Katıldığınız kurslara ilişkin belge, sertifika. Kursa katılım gerekçeleri.

Almanya’da Üniversite Eğitimi Alacaklar için;

  • Almanya’da yaşayan bir birey tarafından Yabancılar Şubesinden Eğitim amaçlı alınmış bir garantörlük Belgesi (Taahhütname) veya 1 yıllık geçim masrafına istinaden Almanya'daki bir bankada bloke hesap açtırmak ve 8640 € nakit olarak bankaya yatırmak ve bu teminatı belgelemek zorundadır. Vizeniz çıktıktan sonra bu paranın aylık 720 €’luk kısmını çekebilme hakkına sahip olacaksınız. İstisnai durumlarda anne ve babanın noter tasdikli yazılı taahhütnamesi Türkçe tercümesiyle birlikte ibraz edilebilir. (Aslı ve 2 fotokopisi)
  • Almanya`daki Üniversitenin Başvuru Teyidi veya Kabul Belgesi  
    Almanya’daki üniversitenin başvuru teyidi (Bewerberbestätigung) veya kabul belgesi (Zulassungsbescheid).
  • Lise Diploması
    Aslı ve 2 adet fotokopisi.
  • Üniversite Sınavı LYS Sonuç Belgesi
    YGS ve LYS sınavlarında alınan puanları ve yerleştirmenizi gösteren LYS sonuç belgesi.
  • Öğrenim görmekte olanlar için Öğrenci Belgesi
    Güncel Öğrenci Belgesi, Transkript varsa diploma.
  • Motivasyon Yazısı
    Almanca yazılmış olmalı.
  • Eksiksiz ve Ayrıntılı Özgeçmiş (CV)
    Almanca hazırlanmalı.
  • Gerektiği durumlarda mezuniyet sonrası yapılan işler hakkında belgeler
    Mezun öğrencilerden istenebilmektedirler.
  • Mali durumunuzu gösteren belgeler
    Altta mali durumunuzu belgeleyebilmeniz için gerekli olabilecek evrak ve dokümanları listelemeye çalıştık. Listede önerilenler dışında farklı yapılarda gösterebileceğinizi düşündüğünüz belgeleri de ekleyebilirsiniz. Listede istenilen evraklar size, ailenize veya varsa sizi finanse edecek kaynağa yönelik hazırlanmalıdırlar.
  • Size ve ailenize ait olan tüm araba ruhsatları,
  • Size ve ailenize ait olan tüm gayrimenkulleri gösteren tapular veya kontratlar
  • Size ve ailenize ait olan banka hesaplarınızda ki mevduatları gösteren banka yazısı,
  • Sizin ve ailenizin işyerlerinizden alınacak olan maaş bordroları, işe giriş bildirgeleri,
  • Eğer serbest meslek ile uğraşılıyorsa işyerine ait vergi levhaları, oda sicil kâğıdı, ticari gazete ve imza sirküleri gibi gelir ve yapılan işi beyan eden belgeler,
  • Çalıştığınız süre, göreviniz gibi bilgileri içeren, işveren tarafından verilecek olan antetli kağıda yazılmış bir ön yazı ve izin belgesi,
  • Geçmiş iş tecrübelerinizi gösteren ve kanıtlayan iş yeri belgeleri.

Adresler

Almanya Büyükelçiliği; 

Paris Cd. No:29 Kavaklıdere – Ankara
Almanya Başkonsolosluğu; 

İnönü Cd. No:10 Gümüşsuyu - İstanbul

Başvuru Merkezleri

İDATA Vize Merkezi ANKARA        ; Atatürk Bulvarı No:231/A Çankaya – Ankara

İDATA Vize Merkezi İSTANBUL     ; Caferağa Mh. Arayıcıbaşı Sk. No:11 Bahariye / Kadıköy - İstanbul

İDATA Vize Merkezi İSTANBUL     ; İnönü Mh. Cumhuriyet Cd. No:126 Harbiye / Şişli – İstanbul

İDATA Vize Merkezi İZMİR              ; Akdeniz Mh. Gaziosmanpaşa Blv. No: 10/A Pasaport / Konak – İzmir

İDATA Vize Merkezi BURSA           ; Muradiye Mh. Çekirge Cd. No:31/A Osmangazi – Bursa

İDATA Vize Merkezi GAZİANTEP   ; İncilipınar Mh. M. Aksoy Blv. 1 Nolu Sk. Emir İş Mrk. No:8 Şehit Kamil – Gaziantep

İDATA Vize Merkezi ANTALYA       ; Çağlayan Mh. 2053 Cd. Ateşoğulları Apt. No:1 Lara - Antalya

Çağrı Merkezi;  444 – VIZE / 444 8493     -     Çalışma saatleri hafta içi;  8.00 - 18.00