" Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı "

" 2004'ten bu yana güvenle "

" Şu anda en güvenilir noktadasınız "

" ISIC Uluslararası Öğrenci Kartı "

" Vize Başvuru Merkezi "

" Dil Okulu, Üniversite, Yaz Okulu "

" Avrupada Üniversite "

" Work and Study Kanada "

" Work and Study Irlanda "

" Work and Holiday Avustralya "

" Work and Study Dubai "

" Work and Travel Amerika "

" Vizesi Evrakları "

" Üniversite Rehberi "

" Yurtdışı Dil Eğitimi "

" İngilizce Dil Eğitimi "

" Yurtdışı Dil Okulu "

" Dil Okulu Çalışma İzni "

" Dil Okulu ve Çalışma "

" Dil Okulu Fiyatları "

" Dil Okulu Kampyanyaları "

" Dil Okulu Ücretleri "

" Dil Okulu ve Öğrenci Vizesi "

Şifremi Unuttum

Fırsatlar !

YURTDIŞI DİL OKULU ARAMA MOTORU

ÜLKE

ŞEHİR

OKUL

PROGRAM

AVUSTRALYA Vizesi Başvuru Evrakları ve İşlemleri

Avustralya Öğrenci Vizesi İşlemleri ve Evrakları

» EğitimNoktası Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı aracılığıyla giden öğrencilerin Avustralya vize başvuru işlemleri ve gözetmenliği ÜCRETSİZ olarak konu üzerinde son derece tecrübeli danışmanlarımız tarafından yapılmaktadır. Günümüzde bir araç olmaktan çok bir engel haline gelen Avustralya vize işlemlerinizi kolaylaştırmak için EğitimNoktası yurtdışı eğitim danışmanlarına (222) 230 6898 telefon numarasından veya iletişim bilgileri kısmını kullanarak ulaşabilirsiniz.

» Avustralya kısa ve uzun süreli öğrenci vizesi başvuru işlemleri online olarak yapılabilmektedir.

» Avustralya Konsolosluğu, 1 Ekim 2016 tarihinden itibaren VFS Global üzerinden parmak izi taraması istemektedir. Vize başvurunuz yapıldıktan sonra online olarak veya telefon üzerinden randevu alınması ve randevu tarihinde parmak izi vermeye gidilmesi gerekmektedir.

» Avustralya öğrenci vizesi başvurusu için hazırlanacak tüm belgelerin İngilizce yeminli tercümeleri ile birlikte verilmesi zorunludur.

Vize Türleri

  • Turist Vizesi: 3 ay ve daha kısa süreli eğitim almayı planlayan öğrencilere turist vizesi verilir. Turist vizesini Avustralya'da öğrenci vizesine çevirmenize izin verilmemektedir.
  • Öğrenci Vizesi: Avustralya'da 3 aydan daha uzun süreyle eğitim almayı planlayan öğrencilere verilir.
    • Avustralya'da öğrenci çalışma izni aldıktan sonra haftada en fazla 20 saate kadar çalışabilirsiniz.
    • Avustralya'da İngilizce eğitim süresi en fazla 50 haftadır. Eğer seçtiğiniz kurs süresi 10 aydan fazla ise, İngilizce eğitim süresini toplamda 60 haftaya kadar uzatmak veya yüksek eğitim vizesi almak üzere Avustralya'da öğrenci vizesine başvuru yapmak mümkündür.
    • Kurs süreniz 10 ay veya daha az ise, vizenize uzatmama koşulu uygulanabilir.
    • Vizenize 8534-uzatmama koşulu uygulanmışsa, Avustralya'da İngilizce eğitiminizi tamamladıktan sonra Türkiye'ye geri dönmeniz gerekir.
    • Eğitiminiz tam zamanlı olmalıdır. Derslerinizin en az %95'ine katılım zorunluluğunuz vardır. Derslere katılmamanız veya vize kurallarına uymamanız vizenizin iptaline yol açabilir.

» Avustralya öğrenci vize işlemlerinde ki yoğunluğu göz önüne alarak lütfen seyahat etmek istediğiniz tarihten en az 6 ile 8 hafta önce başvurunuzu yapınız.

» Erken başvurmak ve istenilen belgeleri sağlamak vize almak için tek başına yeterli değildir. Her öğrenci adayının akademik ve kişisel geçmişi farklı olduğundan öğrenci vizesi için aynı anda başvuran iki öğrenciye farklı sorular sorulabilir ve farklı vize prosedürleri uygulanabilir. Aşağıda açıklanan vize işlemleri ve gerekli dokümanlar genel bilgi verme amacını taşımaktadır ve vize memurlarının inisiyatifine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Şahsi başvuru zorunluluğu olmadığı için vize başvurunuzu EğitimNoktası danışmanları sizin adınıza gerçekleştirilebilmektedirler.

» Sizlere Avustralya Konsolosluğu tarafından istenilen Avustralya vize başvuru evraklarını genel olarak çıktısını da alabileceğiniz şekilde listelemeye çalıştık.

Avustralya Öğrenci Vizesi Başvuru Belgeleri

  • Geçerli Pasaport
    İmzalı ve talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalı en az 1 yıllık geçerli olması gereklidir.
  • Varsa Eski Pasaportlar ve Vizeler
    Eski pasaportlarınız ve vizelerinizin asılları veya kopyaları.
  • 1 adet Vesikalık Fotoğraf
    Son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz, 45*35 mm ölçülerde olmalıdır.
  • Avustralya Vize Başvuru Ücreti
    Avustralya Vize Başvuru ücreti 550 AUD'dır ve kredi kartı ile ödenmektedir. EğitimNoktası danışmanları vize ücretinizi yatırmanızda yardımcı olacaktır.
  • Avustralya Vize Başvuru Formu
    İngilizce olarak doldurulacak olan başvuru formları.  
  • Akseptans Mektubu (CoE)
    Kayıt yaptırdığınız okuldan kaydınızın onaylandığını gösteren kabul mektubu. EğitimNoktası aracılığıyla kayıtlarını yaptıran öğrencilere CoE sertifikası danışmanlarımız tarafından takdim edilecektir.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
    Nüfus Müdürlükleri tarafından ücretsiz verilmektedir.
  • Adli Sicil Kaydı
    Adliyelerden veya E-devlet şifrenizle internet üzerinden ücretsiz tedarik edebilirsiniz.
  • Askerlik Belgesi
    Askerlik şubelerinden alınabilecek askerlik tecil veya terhis belgesi.
  • Evli olanlar için Aile Bilgileri
    Evlilik cüzdanı, eşinizin gelir durumu ve işi ile ilgili belgeler, çocukların kimlik fotokopileri
  • Öğrenci Belgesi ve Diplomalar
    Eğitim durumunuzu gösteren diplomalar veya öğrenci belgeleri. Bu belgelere katılmış olduğunuz yabancı dil, bilgisayar, staj gibi kurs veya sertifika programları belgelerini de ekleyebilirsiniz.
  • Seyahat, Eğitim ve Yaşam Masrafları Hesaplaması
    İlk 12 ay boyunca doğacak masrafları karşılayabileceğinizi göstermeniz gerekmektedir. Hesaplama gidiş dönüş uçak bileti (2000AUD), okul ücretleri, yaşam masrafları (1650AUD x ay olarak kalınacak süre) baz alınarak yapılmaktadır.
  • Mali durumunuzu gösteren belgeler
    Altta mali durumunuzu belgeleyebilmeniz için gerekli olabilecek evrak ve dokümanları listelemeye çalıştık. Listede önerilenler dışında farklı yapılarda gösterebileceğinizi düşündüğünüz belgeleri de ekleyebilirsiniz. Listede istenilen evraklar size, ailenize veya varsa sizi finanse edecek kaynağa yönelik hazırlanmalıdırlar.
  • Size ve ailenize ait olan tüm araba ruhsatları,
  • Size ve ailenize ait olan tüm gayrimenkulleri gösteren tapular veya kontratlar
  • Size ve ailenize ait olan banka hesaplarınızda ki mevduatları gösteren banka yazısı,
  • Sizin ve ailenizin işyerlerinizden alınacak olan maaş bordroları, işe giriş bildirgeleri,
  • Eğer serbest meslek ile uğraşılıyorsa işyerine ait vergi levhaları, oda sicil kâğıdı, ticari gazete ve imza sirküleri gibi gelir ve yapılan işi beyan eden belgeler,
  • Çalıştığınız süre, göreviniz gibi bilgileri içeren, işveren tarafından verilecek olan antetli kağıda yazılmış bir ön yazı ve izin belgesi,
  • Geçmiş iş tecrübelerinizi gösteren ve kanıtlayan iş yeri belgeleri.

Adresler

Avustralya Büyülelçiliği;

MNG Binası, Uğur Mumcu Cd. No:88 Kat:7 Gaziosmanpaşa – Ankara
Avustralya Başkonsolosluğu; 

Askerocağı Cd. No:15 Kat:16 Elmadağ
Taksim – İstanbul

Başvuru Merkezleri

VFS Ankara         ; Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No:154 Çankaya – Ankara

VFS İstanbul        ; Cumhuriyet Caddesi No:193 34380 Harbiye, Şişli – İstanbul

VFS Gaziantep    ; İncili pınar Mah. 7 Nolu Sk. Kaplama İş Merkezi Altı Şehit Kamil – Gaziantep

 

VFS Çağrı Merkezi; 0 212 373 58 22

 

VFS Ankara Çalışma Saatleri        ; Pazartesi – Cuma (08.30 – 15.30)

VFS İstanbul Çalışma Saatleri       ; Pazartesi – Cuma (08.30 – 15.30)

VFS Gaziantep Çalışma Saatleri   ; Pazartesi – Cuma (08.30 – 12.00 / 13.00 – 15.30)