"İstanbul ve Eskişehir"

" Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı "

" 2004'ten bu yana güvenle "

" Şu anda en güvenilir noktadasınız "

" ISIC Uluslararası Öğrenci Kartı "

" Vize Başvuru Merkezi "

" Dil Okulu, Üniversite, Yaz Okulu "

" Avrupada Üniversite "

" Work and Study Kanada "

" Work and Study Irlanda "

" Work and Holiday Avustralya "

" Work and Study Dubai "

" Work and Travel Amerika "

" Vizesi Evrakları "

" Üniversite Rehberi "

" Yurtdışı Dil Eğitimi "

" İngilizce Dil Eğitimi "

" Yurtdışı Dil Okulu "

" Dil Okulu Çalışma İzni "

" Dil Okulu ve Çalışma "

" Dil Okulu Fiyatları "

" Dil Okulu Kampyanyaları "

" Dil Okulu Ücretleri "

" Dil Okulu ve Öğrenci Vizesi "

Şifremi Unuttum

Fırsatlar !

YURTDIŞI DİL OKULU ARAMA MOTORU

ÜLKE

ŞEHİR

OKUL

PROGRAM

ÇIN Vizesi Başvuru Evrakları ve İşlemleri

Çin Öğrenci Vizesi İşlemleri ve Evrakları

» EğitimNoktası Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı aracılığıyla giden öğrencilerin Çin vize başvuru işlemleri ve gözetmenliği ÜCRETSİZ olarak konu üzerinde son derece tecrübeli danışmanlarımız tarafından yapılmaktadır. Günümüzde bir araç olmaktan çok bir engel haline gelen vize başvurunuzu kolaylaştırmak için EğitimNoktası yurtdışı eğitim danışmanlarına (222) 230 6898 telefon numarasından veya iletişim bilgileri kısmını kullanarak ulaşabilirsiniz.

» Çin vizesi işlem süresi ortalama 2-4 haftada sonuçlanmaktadır ancak öğrencilerimizin her ihtimale karşı erken başvuru yapmalarını öneriyoruz. 180 güne kadar Çin’de eğitim alacak olan öğrenciler için X2 öğrenci vize alınması yeterli olmaktadır. Ancak 180 günden fazla eğitim alacak öğrencilerin X1 öğrenci vizesi almaları gerekmektedir.

» Öğrencinin,  X1 vizesine başvuruyorsa, Çin’e giriş yaptıktan sonraki 30 gün içerisinde kalacağı yerdeki ilçe düzeyi üstündeki Yerli Halk Hükümeti Emniyet Makamları Hudut Giriş ve Çıkış İdaresi’ne ikamet tezkeresi almak için başvuruda bulunmalıdır.

Vize Tipleri;

  • Kısa Süreli Öğrenci Vizesi (X2 Vize Tipi)
    6 aya kadar eğitim alacak öğrenciler için başvurulacak olan vize tipidir.
  • Uzun Süreli Öğrenci Vizesi (X1 Vize Tipi)
    Üniversite gibi benzeri uzun süreli kalışlar için başvurulacak 6 aydan fazla Çin’e seyahat edecek olan öğrencilerin alması gereken vize tipidir.

» Vize merkezine vize başvurusu yapmaya gelmeden önce uzun süreli beklemeyi önlemek amacıyla web sitesinden online randevu alınması tavsiye edilir. Genelde 10.00-13.00 saatleri arasında yapılan başvurularda yoğunluk gözlenmektedir. Bekleme sürenizi aza indirgemek için yoğunluk gözlenmiş olan zamanlarda başvuruda bulunmaktan kaçınınız. Vize merkezine geldiğinizde randevu kâğıdınızı gösteriniz ya da vize merkezi görevlisine randevu alırken kullanmış olduğunuz başvuruda bulunan şahıs ad-soyadı bilgisini ileterek, sıra numarası alınız. Sıranız geldiğinde ilgili gişeye giderek başvuruda bulununuz. Randevu almadan vize merkezine başvuru yapmaya gelmeniz uzun bir süre beklemenize neden olabilir.

» Vize başvuruları normalde 3 hafta içinde sonuçlanmaktadır. Başvuruyu 1 ay önceden yapmanız önerilir.

» Bazı evrakların İngilizce çevirileri ve Noter Tasdikli suretleri ile birlikte ibraz edilmesi gerekebilir.

» Çin Öğrenci Vizesi başvuru işlemleri için istenilen evrakların tek bir formatta veriliyor olmasına rağmen, kişilerin akademik durumları, iş ve aile yapılarında olan farklılıklar göz önüne alınarak, Çin öğrenci vizesi başvuru evraklarının hazırlanış ve ibraz şeklinde de farklılıklar olacağını hatırlatmak isteriz.

» Çin Öğrenci Vizesi başvuru işlemleri için istenilen evrakların tek bir formatta veriliyor olmasına rağmen, kişilerin akademik durumları, iş ve aile yapılarında olan farklılıklar göz önüne alınarak, Çin öğrenci vizesi başvuru evraklarının hazırlanış ve ibraz şeklinde de farklılıklar olacağını hatırlatmak isteriz.

» Sizlere Çin Halk Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından istenilen vize başvuru evrakları genel olarak çıktısını da alabileceğiniz şekilde listelemeye çalıştık.

Çin Öğrenci Vizesi Başvuru Belgeleri

  • Geçerli Pasaport
    Vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır.
  • Varsa Eski Pasaportlar ve Vizeler
    Eski pasaportlarınız ve vizelerinizin asılları veya kopyaları.
  • 2 adet Vesikalık Fotoğraf
    Son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz, 33x48 mm ölçülerde olmalıdır.
  • Çin Vize Başvuru Ücreti
    Vize ücreti, başvuru esnasında öğrenciye bildirilir ve öğrenci pasaportunu teslim alırken ödeme yapılır. ( 3 Aylık(Tek Giriş): 58 USD - 3 Aylık(Çift Giriş): 87 USD - 6 Aylık(Çoklu Giriş): 116 USD - 12 Aylık(Çoklu Giriş): 195 USD )
  • Çin Vize Başvuru Formu
    Online olarak doldurabileceğiniz formun çıktısı imzalı şekilde teslim edilecektir. Başvuru formunuza fotoğrafınızın yapıştırılması istenmektedir. Ayrıca Çin’de eğitim alacağınız kurumdan alacağınız JW201 veya JW202 formların da doldurulması gerekmektedir.
  • Akseptans Mektubu ve Kopyası
    Kayıt yaptırdığınız okuldan kaydınızın onaylandığını gösteren kabul mektubu. EğitimNoktası aracılığıyla kayıtlarını yaptıran öğrencilere kabul belgesi danışmanlarımız tarafından takdim edilecektir.
  • İkametgâh Belgesi
    Muhtarlıktan alınmalı ve 1 adet kopyası ile birlikte verilmelidir.
  • Öğrenci Belgesi ve Diplomalar
    Eğitim durumunuzu gösteren diplomalar ve öğrenci belgeleri. Bu belgelere katılmış olduğunuz yabancı dil, bilgisayar, staj gibi kurs veya sertifika programları belgelerini de ekleyebilirsiniz.
  • Seyahat, Eğitim ve Yaşam Masrafları Hesaplaması
    Çin’de bulunduğunuz sürece masraflarınızı karşılayabileceğinizi göstermeniz gerekmektedir. Hesaplama, gidiş-dönüş uçak bileti, eğitim masrafları ve yaşam masrafları baz alınarak yapılmalıdır.
  • Mali durumunuzu gösteren belgeler 
    Altta mali durumunuzu belgeleyebilmeniz için gerekli olabilecek evrak ve dokümanları listelemeye çalıştık. Listede önerilenler dışında farklı yapılarda gösterebileceğinizi düşündüğünüz belgeleri de ekleyebilirsiniz. Listede istenilen evraklar size, ailenize veya varsa sizi sponse edecek kaynağa yönelik hazırlanmalıdırlar.
    • Size ve ailenize ait olan tüm araba ruhsatları,
    • Size ve ailenize ait olan tüm gayrimenkulleri gösteren tapular veya kontratlar
    • Size ve ailenize ait olan banka hesaplarınızda ki mevduatları gösteren banka yazısı,
    • Sizin ve ailenizin işyerlerinizden alınacak olan maaş bordroları, işe giriş bildirgeleri,
    • Eğer serbest meslek ile uğraşılıyorsa işyerine ait vergi levhaları, oda sicil kâğıdı, ticari gazete ve imza sirküleri gibi gelir ve yapılan işi beyan eden belgeler,
    • Çalıştığınız süre, göreviniz gibi bilgileri içeren, işveren tarafından verilecek olan antetli kağıda yazılmış bir ön yazı ve izin belgesi,
    • Geçmiş iş tecrübelerinizi gösteren ve kanıtlayan iş yeri belgeleri.

Adresler

Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğu;

Memduh Paşa Yalısı, Mısırlı Cad. No:6/8, Kireçburnu Mah. Sarıyer İstanbul
Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği;  

Gölgeli Sokak No:34 Gaziosmanpaşa Ankara

Başvuru Merkezleri

Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Çalışma saatleri;  

Pazartesi, Çarşamba, Cuma           ;09.00 - 10.00 (Acente vize başvuruları)

;10.00 - 12.00 (Bireysel başvurular)

;15.00 - 16.30 (Pasaport dağıtım)

 

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği Çalışma Saatleri;  

Pazartesi, Salı, Perşembe               ; 09.30 - 12.00 (Vize Bölümü)

Pazartesi, Salı, Cuma                       ; 10.00 - 12.00 (Konsolosluk Bölümü)