"İstanbul ve Eskişehir"

" Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı "

" 2004'ten bu yana güvenle "

" Şu anda en güvenilir noktadasınız "

" ISIC Uluslararası Öğrenci Kartı "

" Vize Başvuru Merkezi "

" Dil Okulu, Üniversite, Yaz Okulu "

" Avrupada Üniversite "

" Work and Study Kanada "

" Work and Study Irlanda "

" Work and Holiday Avustralya "

" Work and Study Dubai "

" Work and Travel Amerika "

" Vizesi Evrakları "

" Üniversite Rehberi "

" Yurtdışı Dil Eğitimi "

" İngilizce Dil Eğitimi "

" Yurtdışı Dil Okulu "

" Dil Okulu Çalışma İzni "

" Dil Okulu ve Çalışma "

" Dil Okulu Fiyatları "

" Dil Okulu Kampyanyaları "

" Dil Okulu Ücretleri "

" Dil Okulu ve Öğrenci Vizesi "

Şifremi Unuttum

Fırsatlar !

YURTDIŞI DİL OKULU ARAMA MOTORU

ÜLKE

ŞEHİR

OKUL

PROGRAM

KORE Vizesi Başvuru Evrakları ve İşlemleri

Güney Kore Öğrenci Vizesi İşlemleri ve Evrakları

» EğitimNoktası Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı aracılığıyla giden öğrencilerin Güney Kore vize başvuru işlemleri ve gözetmenliği ÜCRETSİZ olarak konu üzerinde son derece tecrübeli danışmanlarımız tarafından yapılmaktadır. Günümüzde bir araç olmaktan çok bir engel haline gelen vize başvurunuzu kolaylaştırmak için EğitimNoktası yurtdışı eğitim danışmanlarına (222) 230 6898 telefon numarasından veya iletişim bilgileri kısmını kullanarak ulaşabilirsiniz.

» Güney Kore öğrenci vizesi işlem süresi ortalama 2-4 haftada sonuçlanmaktadır ancak öğrencilerimizin her ihtimale karşı erken başvuru yapmalarını öneriyoruz. 90 günden uzun süreli Güney Kore’de eğitim alacak olan öğrenciler için D-2 ve D-4 tipi olmak üzere 2 farklı vize türü vardır.

»  Güney Kore’de en fazla 3 ay eğitim almak isteyen öğrencilerin vizesiz giriş izni vardır. Güney Kore’ye vardığınızda ülke girişinde kayıt yaptırmanız yeterli olacaktır.

Vize Tipleri;

  • Öğrenci Vizesi (D-2 Vize Tipi)
    3 aydan fazla süreli olmak üzere, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi almak isteyen öğrencilerin başvurması gereken vize tipidir.
  • Genel Eğitim Vizesi (D-4 Vize Tipi)
    3 aydan fazla süreli olmak üzere, üniversiteye bağlı dil okulları ve ya nitelikli eğitim merkezlerinden birinde eğitim almak isteyen öğrencilerin alması gereken vize tipidir.

» Öğrenci vizelerinin maksimum geçerlilik süresi 2 yıldır.

» Bazı evrakların İngilizce çevirileri ve Noter Tasdikli suretleri ile birlikte ibraz edilmesi gerekebilir.

» Güney Kore Öğrenci Vizesi başvuru işlemleri için istenilen evrakların tek bir formatta veriliyor olmasına rağmen, kişilerin akademik durumları, iş ve aile yapılarında olan farklılıklar göz önüne alınarak, öğrenci vizesi başvuru evraklarının hazırlanış ve ibraz şeklinde de farklılıklar olacağını hatırlatmak isteriz.

» Sizlere Güney Kore Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından istenilen vize başvuru evrakları genel olarak çıktısını da alabileceğiniz şekilde listelemeye çalıştık.

Güney Kore Öğrenci Vizesi Başvuru Belgeleri

  • Geçerli Pasaport aslı ve 1 adet Kopyası
    Vizenin bitiş tarihinden en az 6 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır.
  • Varsa Eski Pasaportlar ve Vizeler
    Eski pasaportlarınız ve vizelerinizin asılları veya kopyaları.
  • 2 adet Pasaport boyutlarında Fotoğraf
    Son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz, biyometrik ölçülerde olmalıdır.
  • Güney Kore Vize Başvuru Ücreti
    Vize ücreti, başvuru esnasında kredi kartı ile ödenmektedir. (Tek Giriş: 60 USD, Çift Giriş: 70 USD, Çoklu Giriş: 90 USD)
  • Güney Kore Vize Başvuru Formu
    Online olarak doldurabileceğiniz formun çıktısı imzalı şekilde teslim edilecektir.
  • İkametgâh Belgesi ve 1 Adet Kopyası
    Muhtarlıktan alınmalı ve 1 adet kopyası ile birlikte verilmelidir.
  • Adli Sicil Kaydı ve 1 Adet Kopyası
    Adliyelerden temin edilebilir.
  • Uçuş Bilgileri
    Uçuş planınızı gösteren bilet veya rezervasyon belgeleri vize sırasında konsolosluğa sunulmalıdır.
  • Öğrenci Belgesi ve Diplomalar
    Eğitim durumunuzu gösteren diplomalar, transkriptler ve öğrenci belgeleri. Bu belgelere katılmış olduğunuz yabancı dil, bilgisayar, staj gibi kurs veya sertifika programları belgelerini de ekleyebilirsiniz.

D-2 Vizesine başvuru yapacak öğrenciler için;

  • Başvuru yapılan eğitim kurumundan onaylı kabul belgesi
    Öğrencinin eğitim bilgileri ve maddi durumu bu belgede mutlaka belirtilmelidir. Başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.
  • Seyahat, Eğitim ve Yaşam Masrafları Hesaplaması
    Güney Kore’de bulunduğunuz sürece masraflarınızı karşılayabileceğinizi göstermeniz gerekmektedir. En az 10.000 USD bakiyeli banka hesabı ve Güney Kore’de yapılacak masrafların karşılayabilecek maddi duruma sahip olduğunuzu gösteren referans belgeleri başvuruda sunulmalıdır.

D-4 Vizesine başvuru yapacak öğrenciler için;

  • Başvuru yapılan eğitim kurumundan onaylı kabul belgesi
    Öğrencinin eğitim kurumundan alacağı okul kabul belgesi
  • Seyahat, Eğitim ve Yaşam Masrafları Hesaplaması
    Güney Kore’de bulunduğunuz sürece masraflarınızı karşılayabileceğinizi göstermeniz gerekmektedir. En az 3.000 USD bakiyeli banka hesabı ve Güney Kore’de yapılacak masrafların karşılayabilecek maddi duruma sahip olduğunuzu gösteren referans belgeleri başvuruda sunulmalıdır.
  • Mali durumunuzu gösteren belgeler 
    Altta mali durumunuzu belgeleyebilmeniz için gerekli olabilecek evrak ve dokümanları listelemeye çalıştık. Listede önerilenler dışında farklı yapılarda gösterebileceğinizi düşündüğünüz belgeleri de ekleyebilirsiniz. Listede istenilen evraklar size, ailenize veya varsa sizi sponse edecek kaynağa yönelik hazırlanmalıdırlar.
    • Size ve ailenize ait olan tüm araba ruhsatları,
    • Size ve ailenize ait olan tüm gayrimenkulleri gösteren tapular veya kontratlar
    • Size ve ailenize ait olan banka hesaplarınızda ki mevduatları gösteren banka yazısı,
    • Sizin ve ailenizin işyerlerinizden alınacak olan maaş bordroları, işe giriş bildirgeleri,
    • Eğer serbest meslek ile uğraşılıyorsa işyerine ait vergi levhaları, oda sicil kâğıdı, ticari gazete ve imza sirküleri gibi gelir ve yapılan işi beyan eden belgeler,
    • Çalıştığınız süre, göreviniz gibi bilgileri içeren, işveren tarafından verilecek olan antetli kağıda yazılmış bir ön yazı ve izin belgesi,
    • Geçmiş iş tecrübelerinizi gösteren ve kanıtlayan iş yeri belgeleri.

Adresler

Kore Cumhuriyeti Başkonsolosluğu;

Asker ocağı Caddesi Süzer Plaza No:6 Kat:4 Elmadağ/Şişli/İstanbul
Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği;  

Farabi Sokak No:27 Cinnah Caddesi Çankaya/Ankara

Başvuru Merkezleri

Kore Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Çalışma saatleri;  

Pazartesi - Cuma                                               ;09.00 - 17.00  

 

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Çalışma Saatleri;  

Pazartesi - Cuma                                               ; 09.00 - 17.00