"İstanbul ve Eskişehir"

" Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı "

" 2004'ten bu yana güvenle "

" Şu anda en güvenilir noktadasınız "

" ISIC Uluslararası Öğrenci Kartı "

" Vize Başvuru Merkezi "

" Dil Okulu, Üniversite, Yaz Okulu "

" Avrupada Üniversite "

" Work and Study Kanada "

" Work and Study Irlanda "

" Work and Holiday Avustralya "

" Work and Study Dubai "

" Work and Travel Amerika "

" Vizesi Evrakları "

" Üniversite Rehberi "

" Yurtdışı Dil Eğitimi "

" İngilizce Dil Eğitimi "

" Yurtdışı Dil Okulu "

" Dil Okulu Çalışma İzni "

" Dil Okulu ve Çalışma "

" Dil Okulu Fiyatları "

" Dil Okulu Kampyanyaları "

" Dil Okulu Ücretleri "

" Dil Okulu ve Öğrenci Vizesi "

Şifremi Unuttum

Fırsatlar !

YURTDIŞI DİL OKULU ARAMA MOTORU

ÜLKE

ŞEHİR

OKUL

PROGRAM

LETONYA Vizesi Başvuru Evrakları ve İşlemleri

Letonya Öğrenci Vizesi İşlemleri ve Evrakları

» EğitimNoktası Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı aracılığıyla giden öğrencilerin Letonya vize başvuru işlemleri ve gözetmenliği ÜCRETSİZ olarak konu üzerinde son derece tecrübeli danışmanlarımız tarafından yapılmaktadır. Günümüzde bir araç olmaktan çok bir engel haline gelen vize başvurunuzu kolaylaştırmak için EğitimNoktası yurtdışı eğitim danışmanlarına (222) 230 6898 telefon numarasından veya iletişim bilgileri kısmını kullanarak ulaşabilirsiniz.

» Letonya vizesi işlem süresi ortalama 2 haftada sonuçlanmaktadır ancak öğrencilerimizin her ihtimale karşı erken başvuru yapmalarını öneriyoruz. 90 güne kadar Letonya’da eğitim alacak olan öğrenciler için vize alınması yeterli olmaktadır. Ancak 90 günden fazla eğitim alacak öğrencilerin Ulusal Vize(D Tipi) almaları gerekmektedir. Letonya’ya gidildiğinde oturma izni alınması gerekmektedir.

Vize Tipleri;

  • Kısa süreli vize (C tipi)
    3 aya kadar eğitim alacaklar için başvurulacak olan vize tipidir.
  • Uzun süreli vize (D tipi)
    Üniversite gibi benzeri uzun süreli kalışlar için başvurulacak 12 aya kadar geçerlilik süresi olan vize tipidir.

» Letonya Büyükelçiliği vize başvurusunda bulunacaklar için randevu sistemini yürürlüğe geçirmiştir. Randevular telefonla +90 312 405 61 36 nolu numaradan veya internetten online olarak yapılabilir.

» Vize başvurularınızı Letonya temsilciliklerine internetten online vize başvuru formunu doldurarak iletebilirsiniz. Gelen bu formun çıktısını alarak Letonya Büyükelçiliğine imzalı olarak, diğer gerekli vize evraklarıyla beraber, şahsen getirmeniz gerekmektedir. Sadece imzalanmış başvuru formları, vize başvurusu için geçerli olacaktır!

» Oturma izni başvurusu onaylandığında, başvuru sahibinden, Letonya’ya 30 gün içerisinde seyahat edip, oturma izni belgesini almasına olanak sağlayan uzun süreli (D) vize başvuru formunu doldurması istenir. Başvuru formları Büyükelçiliğe teslim edilir ve başvuru 2 iş günü içerisinde onaylanır.

» Vize başvuruları normalde 3 ile 7 iş günü arasında sonuçlanmaktadır (bu süre yurtdışından yapılan başvurularda 10 iş günüdür, bazı durumlarda bu süre 30 güne kadar çıkabilmektedir.)

» Bazı evrakların İngilizce çevirileri ve Noter Tasdikli suretleri ile birlikte ibraz edilmesi gerekebilir.

» Letonya Öğrenci Vizesi başvuru işlemleri için istenilen evrakların tek bir formatta veriliyor olmasına rağmen, kişilerin akademik durumları, iş ve aile yapılarında olan farklılıklar göz önüne alınarak, Letonya öğrenci vizesi başvuru evraklarının hazırlanış ve ibraz şeklinde de farklılıklar olacağını hatırlatmak isteriz.

» Sizlere Letonya Konsolosluğu tarafından istenilen vize başvuru evrakları genel olarak çıktısını da alabileceğiniz şekilde listelemeye çalıştık.

Letonya Öğrenci Vizesi Başvuru Belgeleri

  • Geçerli Pasaport
    Vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır.
  • Varsa Eski Pasaportlar ve Vizeler
    Eski pasaportlarınız ve vizelerinizin asılları veya kopyaları.
  • 1 adet Vesikalık Fotoğraf
    Son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz, 40x50 mm ölçülerde olmalıdır.
  • Letonya Vize Başvuru Ücreti
    60 - 80 Euro vize ücreti konsolosluğun hesabına vize başvurusundan önce yatırılmalıdır. Akademik eğitim alçak öğrenciler vize ücretinden muaftırlar. Yalnızca 25 yaş üzeri başvuru sahiplerinden vize ücreti alınmaktadır.
  • Letonya Vize Başvuru Formu
    Online olarak İngilizce veya Letonya dilinde doldurabileceğiniz formun çıktısı imzalı şekilde teslim edilecektir.
  • Uçak Bilet Rezervasyonları
    Gidiş dönüş şeklinde eğitim başlangıç ve bitiş tarihlerine göre ayarlaması yapılmış rezervasyonlar.
  • Akseptans Mektubu 
    Kayıt yaptırdığınız okuldan kaydınızın onaylandığını gösteren haftalık minimum 25 saat ders alınacağını gösteren kabul mektubu. EğitimNoktası aracılığıyla kayıtlarını yaptıran öğrencilere kabul belgesi danışmanlarımız tarafından takdim edilecektir.
  • Konaklama Bilgileri 
    Konaklama detaylarınızın yer aldığı belge. EğitimNoktası aracılığıyla kayıtlarını yaptıran öğrencilere konaklama belgesi danışmanlarımız tarafından takdim edilecektir.
  • Sigorta Poliçesi
    Minimum 50.000 Euro teminatlı, tüm Schengen ülkelerinde geçerli yurtdışı seyahat sağlık sigorta poliçesi yapılmalıdır.
  • Öğrenci Belgesi ve Diplomalar
    Eğitim durumunuzu gösteren diplomalar veya öğrenci belgeleri. Bu belgelere katılmış olduğunuz yabancı dil, bilgisayar, staj gibi kurs veya sertifika programları belgelerini de ekleyebilirsiniz.
  • Seyahat, Eğitim ve Yaşam Masrafları Hesaplaması
    İlk 12 ay boyunca doğacak masrafları karşılayabileceğinizi göstermeniz gerekmektedir. Hesaplama gidiş dönüş uçak bileti, okul ücretleri, yaşam masrafları (günlük yaşam masrafı 135 TL’dir.) baz alınarak yapılmaktadır.
  • Kredi kartı
    Başvuranın Letonya kullanacağı kendine ait olan kredi kartı
  • Adli Sicil Kaydı
    Başvuranın 12 aydan fazla kaldığı ülkenin yetkili kurumundan alınmış apostilli veya resmi pul ile tasdik edilmiş olmalıdır.
  • Mali durumunuzu gösteren belgeler 
    Altta mali durumunuzu belgeleyebilmeniz için gerekli olabilecek evrak ve dokümanları listelemeye çalıştık. Listede önerilenler dışında farklı yapılarda gösterebileceğinizi düşündüğünüz belgeleri de ekleyebilirsiniz. Listede istenilen evraklar size, ailenize veya varsa sizi sponse edecek kaynağa yönelik hazırlanmalıdırlar.
    • Size ve ailenize ait olan tüm araba ruhsatları,
    • Size ve ailenize ait olan tüm gayrimenkulleri gösteren tapular veya kontratlar
    • Size ve ailenize ait olan banka hesaplarınızda ki mevduatları gösteren banka yazısı,
    • Sizin ve ailenizin işyerlerinizden alınacak olan maaş bordroları, işe giriş bildirgeleri,
    • Eğer serbest meslek ile uğraşılıyorsa işyerine ait vergi levhaları, oda sicil kâğıdı, ticari gazete ve imza sirküleri gibi gelir ve yapılan işi beyan eden belgeler,
    • Çalıştığınız süre, göreviniz gibi bilgileri içeren, işveren tarafından verilecek olan antetli kağıda yazılmış bir ön yazı ve izin belgesi,
    • Geçmiş iş tecrübelerinizi gösteren ve kanıtlayan iş yeri belgeleri.

Adresler

Letonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği;

Reşit Galip Cad. No:95 Çankaya Ankara
Letonya Cumhuriyeti Fahri Konsolosluğu;  

E. Bağdat Cad. Çamlık Çıkmazı No:1 Maltepe İstanbul

Başvuru Merkezleri

Letonya Büyükelçiliği Ankara Çalışma saatleri;  

Pazartesi - Cuma; 09.00 – 17.00

Letonya Büyükelçiliği Ankara Konsolosluk Çalışma saatleri; 

 Pazartesi, Salı, Perşembe; 10.00 – 12.00