"İstanbul ve Eskişehir"

" Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı "

" 2004'ten bu yana güvenle "

" Şu anda en güvenilir noktadasınız "

" ISIC Uluslararası Öğrenci Kartı "

" Vize Başvuru Merkezi "

" Dil Okulu, Üniversite, Yaz Okulu "

" Avrupada Üniversite "

" Work and Study Kanada "

" Work and Study Irlanda "

" Work and Holiday Avustralya "

" Work and Study Dubai "

" Work and Travel Amerika "

" Vizesi Evrakları "

" Üniversite Rehberi "

" Yurtdışı Dil Eğitimi "

" İngilizce Dil Eğitimi "

" Yurtdışı Dil Okulu "

" Dil Okulu Çalışma İzni "

" Dil Okulu ve Çalışma "

" Dil Okulu Fiyatları "

" Dil Okulu Kampyanyaları "

" Dil Okulu Ücretleri "

" Dil Okulu ve Öğrenci Vizesi "

Şifremi Unuttum

Fırsatlar !

YURTDIŞI DİL OKULU ARAMA MOTORU

ÜLKE

ŞEHİR

OKUL

PROGRAM

YENI ZELANDA Vizesi Başvuru Evrakları ve İşlemleri

Yeni Zelanda Öğrenci Vizesi İşlemleri ve Evrakları

» EğitimNoktası Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı aracılığıyla giden öğrencilerin Yeni Zelanda vize başvuru işlemleri ve gözetmenliği ÜCRETSİZ olarak konu üzerinde son derece tecrübeli danışmanlarımız tarafından yapılmaktadır. Günümüzde bir araç olmaktan çok bir engel haline gelen vize Yeni Zelanda işlemlerinizi kolaylaştırmak için EğitimNoktası yurtdışı eğitim danışmanlarına (222) 230 6898 telefon numarasından veya iletişim bilgileri kısmını kullanarak ulaşabilirsiniz.

» Yeni Zelanda öğrenci vize başvurusu haftaiçi 09.00 ile 12.00 arasında yapılabilir.

Vize Tipleri;

  • Ziyaretçi Vizesi
    3 aya kadar eğitim alacaklar için başvurulacak olan vize tipidir.
  • Öğrenci Vizesi
    1 yıla kadar uzun süreli kalışlar için başvurulacak olan vize tipidir.

»  Yeni Zelanda öğrencilere haftada 20 saat yarı zamanlı çalışma izni vermektedir.

» Yeni Zelanda'da 2 yıldan daha uzun süre kalmayı planlıyorsanız, vize öncesi sizden sağlık raporu almanız istenecektir.

» Dil okuluna kayıt yaptırarak Yeni Zelanda'da öğrenci vizesi başvurusu yapacak olan öğrencilerin, vize alabilmeleri için öğrenim görecekleri okula, haftada en az 20 saat ders alacak şekilde kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

» Dil okuluna kayıt yaptırarak Yeni Zelanda’da öğrenci vizesi başvurusunda bulunacak olan öğrencilerin, Yeni Zelanda öğrenci vizesi alabilmeleri için öğrenim görecekleri okula haftada en az 20 saat ders alacak şekilde kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

» Yeni Zelanda’ya yalnızca 12 hafta ya da daha az süreyle kurs için gidecek olanlar yukarıda belirtilen evrakları ibraz etmek kaydıyla Ziyaretçi Vizesi için başvurabilirler.

» Yeni Zelanda’da 36 haftadan daha kısa süreli eğitim görecek öğrencilerden yukarıdaki tüm evraklara ek olarak kurs parası hariç her ay için en az 1.000 Yeni Zelanda $ tutarında para beyan etmesi gerekmektedir.

» Yeni Zelanda’da 36 haftadan daha uzun süre eğitim görecek olanlardan (gidiş-dönüş bileti hariç) her yıl için 10.000 Yeni Zelanda $ tutarında para beyan etmesi gerekmektedir.

» Yeni Zelanda öğrenci vizesi başvurusu başvuru merkezlerine evraklarınız kargo yoluyla teslim edilerek ve gerekli ücretler bankaya yatılarak yapılmaktadır. Yoğunluğa göre değişebilmekle birlikte genellikle 6 hafta içerisinde başvurularınız neticelendirilmektedir. Ancak İngiltere öğrenci vize işlemlerinde ki yoğunluğu göz önüne alarak gitmeyi düşündüğünüz tarihten mümkünse 12 hafta önce vize başvurunuzu yapmanızı önemle tavsiye ederiz.

» Yeni Zelanda öğrenci vize başvurusu işlemleri için istenilen evrakların tek bir formatta veriliyor olmasına rağmen, kişilerin akademik, iş ve aile yapılarında olan farklılıklar göz önüne alınarak, Yeni Zelanda öğrenci vizesi başvuru belgelerinin hazırlanış ve ibraz şeklinde de farklılıklar olacağını hatırlatmak isteriz.

» Sizlere Yeni Zelanda Konsolosluğu tarafından istenilen vize başvuru evraklarının genel olarak çıktısını da alabileceğiniz şekilde listelemeye çalıştık.

Yeni Zelanda Öğrenci Vizesi Başvuru Belgeleri

  • Geçerli Pasaport
    İmzalı ve talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalı en az 1 yıllık geçerli olması gereklidir.
  • Varsa Eski Pasaportlar ve Vizeler
    Eski pasaportlarınız ve vizelerinizin asılları veya kopyaları.
  • 2 adet Vesikalık Fotoğraf
    Son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz, 45*35 mm ölçülerde olmalıdır.
  • Yeni Zelanda Vize Başvuru Ücreti
    Başvuru esnasında elçiliğe nakit ve $ olarak ödenmektedir. (Vize 130-210$)
  • Yeni Zelanda Vize Başvuru Formu (NZIS 1012)
    Bilgisayar ortamında doldurularak onaylanan formun çıktısı imzalanarak konsolosluğa gönderilir.  
  • Yeni Zelanda Dilekçe
    Yeni Zelanda’ya gidiş sebeplerinizi ayrıntıları ile açıklayan İngilizce yazılmış mektup.  
  • Akseptans Mektubu
    Kayıt yaptırdığınız okuldan kaydınızın onaylandığını ve haftalık minimum 20 ders alınacağını gösteren kabul mektubu. EğitimNoktası aracılığıyla kayıtlarını yaptıran öğrencilere kabul belgesi danışmanlarımız tarafından takdim edilecektir.
  • Kurs Ödendi veya Ödenecek Onayı
    Kayıt yaptırdığınız okuldan ödemenizin yapıldığını veya ödeneceğinin garanti altında olduğunu gösteren belge. EğitimNoktası aracılığıyla kayıtlarını yaptıran öğrencilere kurs ödendi belgesi ödemeniz sonrası danışmanlarımız tarafından takdim edilecektir.
  • Konaklama Bilgileri
    Konaklama detaylarınızın yer aldığı belge. EğitimNoktası aracılığıyla kayıtlarını yaptıran öğrencilere konaklama belgesi danışmanlarımız tarafından takdim edilecektir.
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
    Nüfus Müdürlükleri tarafından ücretsiz verilmektedir.
  • Evli olanlar için Aile Bilgileri
    Evlilik cüzdanı, eşinizin gelir durumu ve işi ile ilgili belgeler, çocukların kimlik fotokopileri.
  • Sağlık Raporu
    6 aydan uzun süreli kalışlarda istenebilmektedir. 2 yıldan uzun süreli kalışlarda ise Sağlık ve Göğüs film sertifikaları konsolosluğun anlaşmalı olduğu sağlık kurumlarından alınmalıdır.
  • Öğrenci Belgesi ve Diplomalar
    Eğitim durumunuzu gösteren diplomalar veya öğrenci belgeleri. Bu belgelere katılmış olduğunuz yabancı dil, bilgisayar, staj gibi kurs veya sertifika programları belgelerini de ekleyebilirsiniz.
  • Garantör / Taahhütname (NZIS 1014)
    Öğrencinin masrafları ailesi veya herhangi başka birisi tarafından karşılanıyorsa doldurulmuş ve bankadan onaylanmış NZIS 1014 formu.
  • Mali durumunuzu gösteren belgeler
    Altta mali durumunuzu belgeleyebilmeniz için gerekli olabilecek evrak ve dokümanları listelemeye çalıştık. Listede önerilenler dışında farklı yapılarda gösterebileceğinizi düşündüğünüz belgeleri de ekleyebilirsiniz. Listede istenilen evraklar size, ailenize veya varsa sizi finanse edecek kaynağa yönelik hazırlanmalıdırlar.
  • Size ve ailenize ait olan tüm araba ruhsatları,
  • Size ve ailenize ait olan tüm gayrimenkulleri gösteren tapular veya kontratlar
  • Size ve ailenize ait olan banka hesaplarınızda ki mevduatları gösteren banka yazısı,
  • Sizin ve ailenizin işyerlerinizden alınacak olan maaş bordroları, işe giriş bildirgeleri,
  • Eğer serbest meslek ile uğraşılıyorsa işyerine ait vergi levhaları, oda sicil kâğıdı, ticari gazete ve imza sirküleri gibi gelir ve yapılan işi beyan eden belgeler,
  • Çalıştığınız süre, göreviniz gibi bilgileri içeren, işveren tarafından verilecek olan antetli kağıda yazılmış bir ön yazı ve izin belgesi,
  • Geçmiş iş tecrübelerinizi gösteren ve kanıtlayan iş yeri belgeleri.

Adresler

Yeni Zelanda Büyükelçiliği;

Kızkulesi Sk. No:11 Gaziosmanpaşa – Ankara
Yeni Zelanda Başkonsolosluğu;

İnönü Cd. No:48/3 Taksim - İstanbul

Başvuru Merkezleri

VFS Vize Başvuru Merkezi ANKARA; Atatürk Bulvarı No:154 Kavaklıdere / Çankaya – Ankara

VFS Vize Başvuru Merkezi İSTANBUL; Cumhuriyet Cd. 193, Harbiye Şişli – İstanbul

 

Ankara Çağrı Merkezi;  0 312 446 33 33     -     İstanbul Çağrı Merkezi;  0 212 244 02 72

Vize başvuru saatleri;  Pazartesi - Cuma;  09:00 – 12:00

Çalışma saatleri;  Pazartesi - Cuma;  08:30 – 17:00