"İstanbul ve Eskişehir"

" Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı "

" 2004'ten bu yana güvenle "

" Şu anda en güvenilir noktadasınız "

" ISIC Uluslararası Öğrenci Kartı "

" Vize Başvuru Merkezi "

" Dil Okulu, Üniversite, Yaz Okulu "

" Avrupada Üniversite "

" Work and Study Kanada "

" Work and Study Irlanda "

" Work and Holiday Avustralya "

" Work and Study Dubai "

" Vizesi Evrakları "

" Üniversite Rehberi "

" Yurtdışı Dil Eğitimi "

" İngilizce Dil Eğitimi "

" Yurtdışı Dil Okulu "

" Dil Okulu Çalışma İzni "

" Dil Okulu ve Çalışma "

" Dil Okulu Fiyatları "

" Dil Okulu Kampanyaları "

" Dil Okulu Ücretleri "

" Dil Okulu ve Öğrenci Vizesi "

Şifremi Unuttum

Fırsatlar !
ok ok

Yurtdışında Üniversite - Yurtdışı Üniversite Başvuru İşlemleri

            

            

            

    

Yurtdışında üniversite seçiminizde; yurtdışında Lisans ve Yüksek Lisans eğitimi almanın avantajları ve önemini göz önüne alarak gerekli tüm başvuru formlarınızı hazırlamak YÖK tarafından denkliği kabul edilen üniversitelerin ilgili bölümlerine size en uygun fiyat avantajlarıyla yerleştirilmenizi sağlamak için EğitimNoktası’nda buluştuk..

** Yurtdışında üniversite eğitimi alabileceğiniz ülke ve okul seçenekleri için bizi aramanız yeterlidir. 

Koşullar & Denklik & Finans

KOŞULLAR

Akademik Başarı: Başvurunuzun kabulünde en önemli rolü başarı notunuz yani mezun olduğunuz not ortalaması oynar. Yurtdışında iyi bir üniversite de eğitim almayı düşünenlere not ortalamalarını yüksek tutmalarını öneririz.

Maddi Yeterlilik: Başvuru için aranılan tüm kriterler sizde mevcut ise geriye eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayabilecek maddi yeterliliğe sahip olmanız kalıyor. Eğitim süresi boyunca ihtiyacınız olacak düzeyde para miktarını önceden hesaplayıp hazırlığınızı yapmalısınız.

Yabancı Dil Seviyesi: Başvurunuzun onaylanabilmesi için bir diğer ispat etmeniz gereken konu ise eğitim almanıza yetecek düzeyde yabancı dil bilginizin olduğudur. Eğitim almayı hedeflediğiniz Üniversitenin tercihine göre uluslararası alanda geçerliliği olan TOEFL veya IELTS tarzı akademik sınavlar ile bu yeterlilik ölçülür.

DENKLİK

YÖK: Yurtdışında eğitim veren üniversiteler arasından seçim yaparken hangi üniversitelerin YÖK tarafından ülkemizde denklik kapsamına girdiğini en doğru kaynaktan öğrenmek için;

Yüksek Öğretim Kurumu Denklik Birimi
06359 Bilkent Ankara
Tel:(312) 298 71 42
Fax:(312)266 47 44
www.yok.gov.tr

FİNANS

Eğitim: Yurtdışında yıllık üniversite eğitim masrafları ortalama 2,500$ ile 55,000$ arasındadır. Bu farklılıklar eğitim için tercih edilecek olan ülkelere, üniversitelere, bölümlere ve süreye göre gerçekleşmektedirler.

Yaşam: Yaşam masrafları kişisel tercihlere göre farklılıklar gösterecektir. Farklı öğrenci grupları üzerinde yaptığımız incelemelere göre yıllık maliyetler 6,000$ ile 34,000$ arasında değişmektedir.

Üniversite Gerekli Sınavlar

TOEFL Sınavı (Test Of English As A Foreign Language): Akademik amaçlı sınavların en bilinen ve en geçerlilerinden biri olan, Üniversite, Yüksek Lisans, işe yerleştirme gibi farklı alanlarda İngilizce düzey belirlemede yararlanılan TOEFL sınavı, ülkemiz de dâhil pek çok ülkede yaklaşık 3000 kurum tarafından tanınmaktadır. Okuma, yazma, konuşma olmak üzere 3 bölümden oluşur.

IELTS Sınavı (International English Language Teaching System): İngiltere, Kanada, Avustralya, ve Yeni Zelanda başta olmak üzere, ülkemizde dahil pek çok ülkede tanınan, Üniversite, Yüksek Lisans, işe yerleştirme gibi farklı alanlarda İngilizce düzey belirlemede kullanılan IELTS sınavı, British Council ve IDP Avustralya tarafından hazırlanmıştır. Sonuçlarının 2 yıl süreyle geçerliliği olan IELTS sınavı, okuma, yazma, dinleme, konuşma olmak üzere 4 bölümden oluşur.

CAMBRIDGE ENGLISH Sınavı: İngilizce öğrenenlere yönelik yeterlilik sınavları arasında en çok tanınan sınavlardan olan Cambridge English, dünya çapında binlerce şirket, akademik kuruluş, üniversite, profesyonel kurum, bakanlık ve hükümet birimi tarafından tanınır.

TestDaF Sınavı (Test Deutsch als Fremdsprache): Almanya'daki üniversitelerde yüksek öğrenim görmeye yönelik olarak, dil açısından kabul için belirleyici bir dil sınavıdır. Bu sınav, ilk etapta yüksek öğrenim görenlere ve yüksek öğrenime ilgi duyanlara yöneliktir, fakat aynı zamanda bilimsel projeler ve akademik meslekler için, Almanca bilgilerinizin uluslararası düzeyde belgelenmesidir.  TestDaF sınavı, katılımcıların dil bilgilerini Çerçevesinin dördüncü/beşinci yetkinlik basamakları olan B2 ve C1 ile derecelendirmektedir. Sınava katılım için, en az B2 yetkinlik basamağındaki dil bilgisi ön koşuldur.

DELF/DALF Sınavı (Diplôme d’Etudes en Langue Française / Diplôme Approfondi de Langue Française): DELF Fransız Dilinde Eğitim, DALF ise Fransız Dili Yeterlilik anlamına gelmektedir. DELF ve DALF Fransız Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen resmi dil diplomalarıdır. Bu diplomalar tek elden hazırlanmış mesleki, akademik ve eğitim alanlarında uluslararası geçerliliğe sahiptir. DELF ve DALF Fransızca seviyesine göre 6 bağımsız diplomayı kapsar.

DELE Sınavı (Diploma de Español como Lengua Extranjera):  DELE’nin açılımı Yabancılar İçin Yeterlilik Diplomasıdır. DELE Diplomaları İspanya Eğitim, Kültür ve Spor Bakanlığı tarafından verilen İspanyolca bilgisini uluslararası alanda belgeleyen tek resmi lisanstır. DELE diplomaları artık Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından, YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) sınavına denklik verilmiştir.

SAT Sınavı (Scholastic Aptitude Test): SAT sınavı; SAT1 ve SAT2 isimli, iki ayrı seviyeden oluşmaktadır.SAT1 zorunlu, SAT2 isteğe bağlıdır. SAT1 sözel, sayısal, bilgi ölçme konularını içerir süresi 3 saattir. SAT2 ilgi alanına bağlı test içeriğine sahip olur, süresi 1 saattir.

GRE Sınavı (Graduate Record Examanation): Tıp, mühendislik ve temel bilimler üzerine Master programına katılmak için hazırlanmış akademik amaçlı bir sınavdır.

GMAT Sınavı (Graduate Management Admission Test): Sözel, sayısal ve analitik problem çözme yeteneğini ölçme amaçlı akademik bir sınav olan GMAT, Amerika'da İşletme Master'ı yapmak isteyenler için hazırlanmıştır.

 

TOEFL PUANLAMA TABLOSU

IBT 
(Internet Based Total)

CBT 
(Computer Based Total)

PBT 
(Paper Based Total)

111 - 120

273 - 300

640 - 677

96 - 110

243 - 270

590 - 637

79 - 95

213 - 240

550 - 587

65 - 78

183 - 210

513 - 547

53 - 64

153 - 180

477 -510

41 - 62

123 - 150

437 - 473

30 - 40

93 - 120

397 - 433

19 - 29

63 - 90

347 - 393

9 - 18

33 - 60

310 - 343

0 - 9

0 - 30

310

 

Üniversite Başvuru Belgeleri

Lisan Yeterlilik: Başvuruda bulunacağınız üniversite tarafından istenilen IELTS, TOEFL gibi akademik amaçlı sınav skoru.

Gerekli sınav sonuçları: Başvuruda bulunacağınız alana göre istenebilecek olan GRE, GMAT, MCAT gibi akademik amaçlı sınav skorları.

Mali durum: Eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayabilecek maddi güce sahip olduğunuzu hesap cüzdanı veya banka yazısı gibi yöntemlerle belgelemeniz gerekmektedir.

Referans mektubu: Eğitim aldığınız okuldan öğretmenleriniz tarafından verilecek olan mektup.Yüksek Lisans yapacak olan öğrenciler varsa çalıştıkları veya staj yaptıkları kurumlardan ya da işverenlerden alacakları bir referans mektubunu sunmalıdırlar.

Essay: Özgeçmiş niteliğinde, kendinizi tanıtan, amaçlarınızı ve hedeflerinizi içeren kendinizin hazırlayacağı bir yazı.

Statement Of Purpose: En son mezun olduğunuz akademik kurumdan aldığınız diplomanın bir kopyası.

Kayıt ücreti: Başvuruda bulunabilmeniz için üniversitelerin belirledikleri başvuru ön kayıt ücretlerini yatırdığınızı gösteren dekontlar.

Burs Olanakları

Önemli Uyarılar

Özellikle yurtdışı burs başvurusu düşünüyorsanız not ortalamanızın çok yüksek olduğundan emin olun, aksi takdirde kabul edilmeniz çok zordur. 

Burs başvurusunda bulunacağınız kurumların şartlarını çok iyi inceleyin, şartlara uymuyorsanız boşuna vakit harcamış olursunuz. 

Burs şartlarını yerine getiriyor olmanız, başvurunuzun kesin onaylanacağı anlamına gelmez. Unutmayın bu kurumlara her sene farklı ülkelerden binlerce öğrenci başvurmakta ve kurumlar tarafından o sene başvuru yapan en başarılı öğrencilere burs verilmektedir. Bu yüzden planınızı yaparken hesaplarınız tüm ihtimalleri içerecek şekilde yapın ki daha sonra hayal kırıklığı yaşamayın.

Burs Alabilme Kriterleri

Akademik başarı: Mezun olduğunuz okuldan alacağınız not ortalamasının yüksek olması gerekmektedir. 4'lük sistemde en az 3,5 ve üzeri not ortalamanızın olması çok önemlidir.

Lisan bilgisi: Lisan bilginizin düzeyini uluslararası geçerliliği olan akademik amaçlı sınavlardan biri ile beyan etmeniz gereklidir.

Başarılar: Sosyal, kültürel, bilimsel, sportif veya akademik alanda almış olduğunuz başlarılar burs başvurularınızı önemli yönde etkileyecek unsurlardır. 

Uluslararası Burs Kurumları

Türkiye Burs Veren Kurumlar

  • Milli Eğitim Bakanlığı (Burs Hizmetleri)
  • Yüksek Öğrenim Kurumu (Burs Hizmetleri)
  • Hacı Ömer Sabancı Vakfı (Burs Hizmetleri)
  • Koç Vakfı (Burs Hizmetleri)

İngiltere Burs Veren Kurumlar

Linkler 

  • Scholarship Search (İngiltere İçin Burs Arama Motoru)
  • British Council (Master Ağırlıklı Burslar)

Burs veren bazı Üniversiteler

  • Kentucky University
  • Brunel University
  • Coventry University
  • Imperial College of Science, Technology & Medicine
  • University of Birmingam
  • University College London
  • University of Edinburg
  • University of Leeds
  • University of Manchester 

Amerika Burs Veren Kurumlar

Burs veren bazı kurumlar ve bağlantılar

  • American Councils (Burs Değişim Programları)
  • Education International Worldwide (Eğitim ve Burs Hizmetleri)
  • Fast Aid Scholarship Search (Burs Hizmetleri )
  • Fast Web (Burs Hizmetleri)
  • International Education Financal Aid (Burs Hizmetleri)
  • Full Bright (Master ve Doktora Ağırlıklı Burslar)
  • Peterson's Guide (Burs ve Araştırma Hizmetleri)
  • College Board

Burs veren bazı Üniversiteler

  • Brown University
  • Columbia University
  • Cornell University
  • Harvard University
  • Iowa State University
  • Stanford University
  • University Of Chicago
  • Yale University

Kanada Burs Veren Kurumlar

Burs veren bazı kurumlar ve bağlantılar 

  • Scholarships Canada (Burs Hizmetleri)
  • Student Awards (Burs Hizmetleri)
  • Graduate Aid (Burs Hizmetleri)

Burs veren bazı Üniversiteler

  • University Of British Columbia
  • University College Of The Fraser Valley
  • Concordia University
  • University Of Toronto
  • University Of Victoria

Avustralya Burs Veren Kurumlar

  • Australian Development Scholarships (Avustralya Resmi Kaynak)

Almanya Burs Veren Kurumlar

Burs veren bazı kurumlar ve bağlantılar

  • Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD)
  • Friedrich Naumann Vakfı (Friedrich-Naumann-Stiftung)
  • Friedrich Ebert Vakfı (Friedrich-Ebert-Stiftung)
  • Heinrich Böll-Vakfı (Heinrich Böll-Stiftung) (Studienwerk başlığı altında)
  • Südosteuropa Gessellschaft (SOG)
  • Alexander von Humboldt Vakfı (Aleander von Humboldt-Stiftung)
  • Hanns Seidal Vakfı (Hanns-Seidal-Stiftung)

Avusturya Burs Veren Kurumlar

Burs veren bazı kurumlar ve bağlantılar

  • Mondi Austria-Student-Scholarship
  • Begabtenstipendien für Studierende der Gesellschaft der Freunde der Veterinärmedizinischen Universität Wien
  • Stipendienfonds der Diplomatischen Akademie
  • Stipendium - JournalistInnen Ausbildung
  • Eine-Welt-Stipendienprogramm Bursu
  • Nord-S Dialog Program Bursu
  • Ernst Mach Bursu
  • Fachausbildung für Angehörige aus Entwicklungslandern Bursu

Polonya Burs Veren Kurumlar

Burs veren bazı kurumlar ve bağlantılar

  • DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst)
  • Federal Student Aid Program
  • FAFSA at Warsaw University
  • Polonya Bilim Destek Bursu (Fundacja na rzecz Nauki Polskiej)
  • Fulbright  Bursu
  • GFPS
  • Institute of International
  • INTAS
  • International Visegrad Fund
  • Kosciuszko Foundation